Moje milé,
Předně vám chci moc poděkovat za návštěvy a krásná slova, která píšete do komentářů. Velmi si jich vážím a mám z nich upřímnou radost. Děkuji Vám moje zlaté virtuální přítelkyně :-)
Blíží se víkend a tak se s vámi jdu podělit o receptík nejen ke kávě. Recept je snadný, rychlý a vynikající. A pokud máte doma ve špajzce či v lednici banány, které jsou černé nebo skoro černé, zadržte a nevyhazujte je. Použijeme je do těsta. Upečeme si totiž o banánový chlebíček.
Budeme potřebovat:
2 zčernalé banány, 50 g měkkého másla, 90 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka
soli,
1 vejce, 125 g hladké mouky, 2 ČL prášku do pečiva, šťáva z 1/2 limetky nebo citronu
1 vejce, 125 g hladké mouky, 2 ČL prášku do pečiva, šťáva z 1/2 limetky nebo citronu
Na tvarohový krém:
1 vanilkový cukr, 250 g tvarohu, 2 ČL strouhaného kokosu
1 vanilkový cukr, 250 g tvarohu, 2 ČL strouhaného kokosu
Banány rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři. Zakápneme je limetkovou (citronovou) šťávou. Vedle v míse vyšleháme cukr,vanil. cukr, máslo,vejce a špetičku soli. Do hmoty vmícháme metličkou banánovou směs a důkladně promícháme. Přidáme mouku a prášek do pečiva.
Formu na chleba nebo malý pekáček vyložíme pečícím papírem a těsto do něj vlijeme a uhladíme.
Troubu předehřejeme na 190°C a po nahřátí do ní vložíme chlebíček péct na 25-30 min.
Pečeme do zlatohněda a zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme chlebíček zcela vystydnout a po té jej vyndáme a stáhneme z něj papír.
Krájíme na půlcentimetrové plátky a podáváme s tvarohovým krémem.
Tvarohový krém připravíme tak, že tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a kokosem a necháme chvilku odležet.
A pak už jen dobrou chuť ke kávě či čajíku :-)
S láskou
♥ Eva ♥
Vypadá to lákavě--děkuju za recept :o) Martina
OdpovědětVymazat