sobota 27. října 2012

Ze zahrádky , trochu sněhu a kvítek navíc

Včera v podvečer jsem se rozhodla zkontrolovat zahrádku. Přestalo konečně na chvilku pršet a já se vypravila na průzkum.
Podzim na mě dýchal z každého centimentru a vzduch voněl listí, hlínou, deštěm a komíny sousedů, jež topí dřevem. Přesně tak to mám ráda.
 
 
Levandulka chce stále kvéct
 
Jahůdky nejen zelené jsem objevila
 
Schody zavalilo listí
 
Zátiší na schodech bylo jako by smutné...podzimní
 
Jižinky mají veliké a krásné květy
 
Drmek a jeho poslední kvítka
 
 
Jahody, petrželka a poslední květy měsíčku

 
 
 
 
 
Dnes ráno jsem za poměrně vydatného deště vyrazila na poslední farmářský trh. Cestou domu už na mě dopadal déšť se sněhem a chvilku po návratu domů venku začalo chumelit. A pak...bylo bílo :-)
 
 
Schodiště dnes odpoledne

 
Uvědomila jsem si, že letos musím pokojovky z verandy uklidit dříve. Šli do sprchy a na své zimní místo do obýváku. No a tahle " kopřiva" byla porvé za 3 roky vykvetlá :-)
 
 
A jaká byla poslední říjnová sobota u vás?
 
Dobrou noc přeje Evča :-)

23 komentářů:

  1. Evi u nás byla sobota pod sněhem už od rána. Myslela jsem no jo podhůří Jizerských hor , ale pak jsem dověděla , že sněžilo i v teplém polabí, kde často nevidí sníh ani v lednu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani já sníh miluju, pro mě to byl balzám na duši, ikdyž jsem si říkala - kytičky ještě neostříhané, zahrada neuklizená... :-) Ale když to roztálo, bylo to takové smutné :-)

      Vymazat
  2. Evi, stejná. Všechno je ještě zelené a rozkvetlé a už se to ohýbá pod sněhem. -3° po ránu tomu taky nepřidalo. Ještě že sníh je taková čistá peřina, všechen nepořádek a nedodělky milosrdně přikryje. A jak tak slyším našeho pesana Kroka, velice si tu nadílku užívá, lítá kolem chalupy jako blázen. Tak hezký zasněžený den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlaďko to je paráda, také to máš ráda? Já moc. Jen u nás to roztálo a máme -1°C tak snad nebudou tak strašné holomrazy (v zimě) jako v loni. Krásné zasněžené dny k vám do chaloupky :-)

      Vymazat
  3. Evi, i u nás včera celé dopoledne pršelo a odpoledne začalo sněžit, dneska je u nás ladovská zima, moc se mi to nelíbí, ale prý to má být jenom do středy. Potřebuju ještě do lesa na chvojí a zazimovat choulostivější rostlinky tak to snad ještě poleví.
    Přeju ti krásnou neděli Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, to jsme na tom stejně, ale sníh roztál a ta moje práce na mě doslova zírá z každého koutku :D Krásný klidný týden Vlasti :-)

      Vymazat
  4. Evi, my jsme taky pod sněhem, včera ještě pršelo a do rána je bílo. Je to takové nezvyklé, listí ještě drží na stromech, občas i nějaké zapomenuté jablko nebo hruška a všechno je to zasněžené.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Evi, krásné fotky a taky hlásím zasněžíno. Už máme na zahradě sněhuláka. Hezkou neděli.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lení ahojky, u nás to bylo hodně mokré na sněhuláka to nebylo a dnes už máme sníh jen místy. Sněhulák je príma :-) papa a příjemný týden přeji :-)

      Vymazat

  6. Evi dobře si to stihla nafotit to jsou už opravdu
    už poslední záblesky letošního roku, a ten zimní den se Ti povedl.PáP8 Luďka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luděnko moc děkuji a děkuji i za návštěvu :-) Měj se moc krásně

      Vymazat
  7. Ahojky Evi!!!
    I u nás na jihu jsme se dočkali sněhu.Nasněžilo nám přez noc,ale během dneška všechno naštěstí roztálo.Myslím,že je na sníh ještě hodně brzy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Blani, na sníh brzy je, to bezesporu, ale mě to úplně pohladilo na duši :-) Také nám vše roztálo a moje nedodělky na zahrádce jsou zase vidět :D papa a hezké dny

      Vymazat
  8. Ahoj Evi, vidím, že je změna v tvé blogové adrese, ale našla jsem tě.
    Probudila jsem se do bílého rána, ale naštěstí do odpoledne roztálo. Sníh nemusím, kolem Vánoc je bez něj smutno. Tak se počasí snad dostane do těch správných kolejí...
    Měj s pěkně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Květi, jsem moc ráda, že jsi mě našla :-) Já sníh mohu, ale opravdu bylo brzy :-) Hlavně bílé Vánoce, pak budu nejspokojenější :-) Měj se krásně :-) papa

      Vymazat
  9. Můrinko, já myslím, že nasněžilo snad úplně všude...my dnes narychlo ještě museli Lukášovi koupit zimní boty, pořád jsem se chystala do "botičkárny" a nakonec to nestihla...takže OC a Deichmann to zachránili a Luciš má "motorkářský" zimní botky...Já teda doufám, že tohle byl jen takový první záchvěv a podzim se ještě zimě nevzdá a zas se vrátí a bude ještě tepleji a míň bílo...Evičko, krásné fotky a přeji krásný začátek týdne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Peťko, tak zimní boty mě také čekají tak uvidíme...Podzim mám ráda, ale zimu také, takže jsem zvědavá kdo koho přepere :-) peťko děkuji moc za návštěvu , já se k tobě také chystám. Krásný den :-)

      Vymazat
  10. Evi,koukám,že jsi se z té,,bitvy,,vrátila v pořádku.Máš moc pěkný blog.Měj krásný začátek nového týdne.Miluš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško ahojky, vrátila jsem se v pořádku, ale doma na mě čekal vážně zraněný Adámek, ale už je vše ok a dnes vyrazil do školy. Děkuji moc za návštěvičku a měj krásný den :-)

      Vymazat
  11. Evi, už jsem si myslela, že se vám to sněhové nadělení vyhlo, když jsi nám ukázala tak krásné podzimní fotky - moc se mi líbí tvé jiřinky, ty mají panečku barvičku, jsou krásné! :-)
    Ale na konci článku se přeci jen dozvídám, že i u vás se sníh ukázal a to pořádně :-) U nás schoval celou zahrádku do bílé peřiny, žádná kytička už nebyla vůbec vidět... Ale teď už u nás druhým dnem svítí sluníčko a sníh je zase fuč. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Jéje, jahůdky v říjnu, to koukám:-)))
    Krásné fotečky a krásná sněhová nadílka.... on ten první sníh bývá nejhezčí:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  13. Evičko, koukám, že si tu dlouho nebyla. Chtěla jsem ti popřát krásný nadcházející rok, a%t se ti splní všechna přáníčka. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu a milý komentář ♥