pátek 14. března 2014

Bageta bez ...








... vůně benzínu.

Ještě stále mnoho lidí se staví na benzínce pro bagetu... 
Jak mě poučil kamarád - prostě jim to chutná.
Za ty peníze, obsahově, při pročtení etikety na obalu-

- nechápu.

Mám ráda bagety, ale domácí.

Jednu takovou jsem právě dojedla. 
Mám je ráda v létě k večeři, obědu, na cesty..... 
Mám je prostě ráda ♥


A suroviny pro přípravu nejsou nijak složité a nedostupné a nejvíce z toho minima času zabere maso.



Domácí plněná bageta

Potřebujeme kuřecí prsní řízek (záleží na počtu baget samosebou)
který naložíme nebo i obalíme ve směsi dle mého manžela:
asi polévkovou lžíci kečupu, polévkovou lžíci hořčice, 1 lžičku oleje, a kořenící směs na grilovaný sýr;
tu smícháme a maso v ní pořádně promícháme a necháme chvilku ležet.
Maso opečeme na trošce oleje na grilovací pánvi :-)

dále si připravíme:

celozrnnou bagetu
čerstvou kapii
ledový salát
1 lžičku plnotučné hořčice
2 lžičky majonézy


Bagetu překrojíme na půl a dvě poloviny pak podélně. Avšak nedokrojíme. Majonézu a hořčici smícháme a obě poloviny bagety jí zevnitř potřeme. Položíme ledový salát, na proužky krájenou kapii, opět pokapeme trochou dresinku, obložíme na proužky pokrájeným masem (nekrájíme to moc tenké ani malé), zase kapie a nakonec salát. Přimáčkneme a z boku pokapeme zbylým dresinkem. 

A pak už jen dobrou chuť!

Krásné dny moje milé! 

S láskou ♥
Eva


5 komentářů:

  1. To vypadá skvěle, vyzkouším, děkuju.

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo Evi není nad domácí. Benzínkové bagety už dávno nemusím, nedobře mi po nich bylo.
    Krásný den ... Věra

    OdpovědětVymazat
  3. ...milá Evi, udělala jsi mi velkou radost...čím? Názorem na věc. Jsem téhož názoru. Neodsuzuji pokrmy Fast Food, ale nekupuji je...též si je vyrábím...proč? Vážím si zdraví a zdravého těla. A pak, taky energie, kterou člověk do těla dá...ta je jen v domácích produktech...o tom žádná... Krásný den.Věrka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu a milý komentář ♥