středa 10. dubna 2013

Rozmrzám aneb jarním

.... Máte to také tak?
 
první sluneční paprsky, víc jak 5°C nad nulou... Bože díky, díky Ti!
 
V sobotu jsme slavili s malým předstihem Emmičky svátek. Upekla jsem oblíbené muffinky, nasypala zobání, do lednice se schoulilo růžové Dorato a dětské šampáňo.
 
Mám tyhle sedánky ráda. Ikdyž třeba narozeniny dětí jsme začali opravdu slavit už v den narozenin. Rodinné oslavy miluji, ale zase si jich vůbec neužiji. Takže slavíme dvakrát a mě se pak lépe pobíhá kolem hostů a mlsálků, kterým snáším možné i nemožné :-)
 
 
 
V pondělí mě probudili sluneční paprsky, vstala jsem a poprvé jsem neměla pocit, že po mě celou noc jezdil parní válec tam a zase zpátky. Světlo! Chladno.... hodila jsem přes sebe larysu a šla se podívat na okno kolik je... -6°C MĚ ŠVIHNE! Já už nechci, úpěla jsem u sporáku vaříc kafe.  Sluníčko mi nedalo spát. Jsem šíleně zimomřivá, spím jako bych žila na Antarktidě ( triko s dlouhým rukávem, pyžamové kalhoty, tlusté ponožky, peřina a občas i larysa. Ne...opravdu topíme :D ), ale jakmile vidím slunce mám touhu větrat. Mrazivé květy na okně verandy mě tento nápad vymluvili...
 
Adámek má neštovice a tak jsem se dala do nějakého tvoření, abych nerušila úklidem. Dělala jsem bílé velké prostírky na stůl do jídelny a malé na příborníky. Nedala mi jedna řada polštáře u Blanky, ale zjistila jsem, že to co jsem párala bylo správně a šoupla do "halabala" prostírky, která vznikla ze všemožných sloupků a oček. Návod jsem si psala na papír a mezi škrtáním chodila kontrolovat klimbajícího Adámka.
 
 
Odpoledne mi dokynul chleba a já ho mohla šoupnout do trouby. Bytem se nesla vůně kůrky a chlebového koření. Emminka zajásala, chleba miluje od malička, ale ten můj domácí si musí dát s máslem a posolit :-) Dělá mi to velikou radost, Adámek totiž chleba téměř nejí.
A jak se povedl? Hmmmmmmm dobře :-)
Já si ho posypala na vatičce vyrostlou řeřichou :-)
 
 
Adámkovi vařím mátový čajík, moc mu chutná a abych do něj dostala nějaké jídlo, chleba vytažený z trouby jsem ihned nahradila snadnou bábovkou, do které jsem nasypala čoko zdobení. Marůdek uždiboval bábovku k svačině a zapíjel čajem. Alespoň něco...
 
 
Vidíte také té energie??? A to jen jeden den svítilo slunce :D
 
Moje milé, přeji vám, aby i vám sluníčko dolilo energii do žil, protože myslím že skoro 6 měsíců tmy a zimy by porazilo i bizona.
 
Děkuji vám za krásné a milé komentíky pod předchozími příspěvky :-) Mám z každého obrovskou radost a hned mne to motivuje k dalšímu tvoření,kuchtění.....prostě ke všemu možnému :-)
 
Krásné a ještě krásnější dny, pro dnešní noc sny, a zítra JARNÍ DEN!
S láskou a úctou
Eva






4 komentáře:

  1. Ty jsi šikovná kuchařka:-) A Evi, jestli tě to uklidní, máme stejný spací úbor:-)). Krásný den a už ať jste zdraví..Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, jej našla som ďalšiu osobku, ktorá je rovnako zimomrivá ako ja, ako keby si pósala o mne (ja ešte pod tričkom s dlhým rukávom mám aj tielko:)). Tiež som sa potešila slnečným lúčom, konečne, je fajn takto si dobiť energiu a ty si si jej dobila až až, stihla si toho neúrekom za celý deň. Tak nech už máme len slnečno. Renata

    OdpovědětVymazat
  3. Evi,
    to sluníčko opravdu umí divy!!
    A hlásím se do spolku "zimomřivých" s teplým nočním úborem :o))
    Moc hezky jsi to napsala s tím bizonem!! :o)))
    Tak ať hezky rozmrzáme a přeji krásné dny plné sluníčka!!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Holky moc vás zdravím, jsem tak ráda, že má někdo stejné spací oblečky jako já :-):-) Můj bratr když jednou přišel a já vstala a šla odemknout, dostal záchvat smíchu a povídá " hmmm sexy teda" :D:D:D Jako saténovou košilku nad kolínka bych nezvládla :D Umrzla bych a satén studí :D Děkuji, že jste mne podpořili :-) :-) Krásný den a hlavně príma víkend :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu a milý komentář ♥