pátek 13. září 2013

Švédské masové kuličky jinak


 
.... než s bramborovou kaší a vynikající omáčkou......
 
Asi všichni někdy v Ikee ochutnali jejich úchvatné masové kuličky s omáčkou, šťouchanými bramborami a brusinkami. Občas je koupíme i do mrazáku a uvaříme si je doma.
Jenže když je doma člověk sám, děti ve škole obědvají co si dát? Uvařit si malou porci? To mi přijde škoda a hlavně dost času u sporáku. A tak využívám stále plodin babího léta :-) ...A kombinuji....
 
Ve špajzce byla menší cuketa, v lednici jedna bílá paprika a cherry rajčátka. No a v mrazáku kuličky. Co s tím?
Upéct!
Do skleněné zapékací mísy nakrájíme cuketu na silnější plátky (kolečka a ty napůl), k tomu na větší kousky papriku. Polijeme oliv olejem, posypeme oblíbeným kořením , solí, bylinkami a nasekáme česnek.
Vedle do malého pekáčku dáme ( pro mě stačilo) 6 kuliček a oboje šoupneme do trouby rozpálené na 230°C .
 
Kuličky jsou brzy hotové, vyndáme a přendáme na talíř či prkénko a pokrájíme. Přehodíme k zelenině a chvilku pečeme. Přisypeme na polovinu krájená rajčátka. Pečeme 10min.
Pokrájíme kousek nivy a přihodíme, promícháme a necháme cca 3minuty.
 
Nu a už si vezmeme jen příbor a můžeme se do toho pustit.
Pokud máte bagetku, v troubě ji na sucho z obou stran opečte a přikusujte :-)
 
Dobrou chuť!


3 komentáře:

  1. Hmm, vypadá to móc dobře.... já teda v Ikee masové kuličky ještě neměla.... budu muset vzít zavděk kuličkama z Tesca....

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Evi, mňamka vypadá velmi lákavě, hned bych ochutnala.
    Měj se krásně a pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam Evi, vypadá to báječně :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu a milý komentář ♥